Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Rest In Peace Richard Wright

Ο Richard William Wright πεθανε την προηγουμενη βδομαδα σε ηλικια 65 χρονων απο καρκινο. Ο Wright ηταν ιδρυτικο μελος των Pink Floyd στους οποιους επαιζε πληκτρα, εγραφε μουσικη και στιχους.

Λιγα λογια για τη ζωη του και για το συγκροτημα.

O Richard William Wright γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 28 Ιουλίου του 1945. Στα 17 πηγε να σπουδασει αρχιτεκτονικη οπου συναντησε τον Roger Waters και τον Nick Mason. Τοτε εφτιαξαν το συγκροτημα και μετα απο λιγο καιρο ενωθηκε μαζι τους και ο Syd Barett. Αλλαξαν πολλα ονοματα μεχρι που κατεληξαν στο Pink Floyd και κυκλοφορησαν το album "The Piper at the Gates of the Dawn". Μετα απο λιγα χρονια, οταν ο Syd εφυγε και τη θεση του πηρε ο David Gilmour o Wright αρχισε να προσφερει πολλα στο συγκροτημα.

To 1973 κυκλοφορησε το "Dark Side of the Moon", στο οποιο ο Wright βοηθησε στη συνθεση δυο κομματιων. Στο "
The Great Gig In The Sky" και στο "Us and Them". Αργοτερα ο Wright δεν ασχολειται και τοσο με το συγκροτημα και στα επομενα albums προσφερει πολυ λιγα ή καθολου. Τοτε αρχιζει τη σολο καριερα του. Το 1979 ο Roger Waters εγραψε το The Wall και αρνηθηκε να δωσει τις κασσετες του album αν δεν εφευγε ο Wright απο το συγκροτημα. Τελικα ο Wright εφυγε απο το συγκροτημα αν και επαιζε μαζι τους στις συναυλιες αλλα οχι σαν μελος του γκρουπ. Το 1987 ο Wright επιστρεφει στο συγκροτημα (αφου πρωτα ειχε φυγει ο Waters). To 1994 εγραψε μουσικη και στιχους για το Division Bell. Οι fans των pink floyd ονειρευονταν reunion του συγκροτηματος (επιστροφη του Roger Waters) αλλα τελικα ο θανατος το προλαβε.

Σολο Δισκογραφια του
Wet Dream - 1978
Broken China - 1996

Ηταν ενας μεγαλος μουσικος που πεθανε σε νεαρη σχετικα ηλικια. Η μουσικη σου θα μενει παντα μαζι μας.

Rest In Peace.

Wish You Were Here

1 σχόλιο:

Rania είπε...

Ηταν θεος..
Σ'αγαπαμε ριτσαρντ.