Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Euroβυζιον

Τον τελευταιο καιρο γινετε χαμος για το διαγωνισμο της Ευρωπης γνωστο ως Eurovision. Ο διαγωνισμος αυτος γινετε εδω και πολλα χρονια ομως επειδη ειμαι μονο 16 χρονων θα μιλησω με δεδομενα τους τελευταιους 4-5 διαγωνισμους γιατι παλιοτερους δεν εχω παρακολουθησει. Στη Eurovision λοιπον διαγωνιζονται χωρες της Ευρωπης οπως ξερουμε. Η καθε χωρα στελνει τον καλυτερο *γκουχ* καλλιτεχνη *γκουχ* με σκοπο να κερδισει. Πανω στη σκηνη βλεπουμε τον τραγουδιστη/στρια με μερικους χορευτες με τη μουσικη να παιζει playback ενω σπανια βλεπουμε μουσικα οργανα πανω στη σκηνη. Θα μου πειτε μα δεν ειναι διαγωνισμος μουσικης αλλα τραγουδιου. Ισως εχετε δικιο. Και λεω ισως γιατι στη Eurovision δε μετραει τοσο το τραγουδι οσο η χορογραφια, τα ρουχα, τα βυζια και τα μπουτια που φαινονται. Προκειται για ενα πανευρωπαϊκο ντροπιασμα της μουσικης το οποιο λογω της διαφημισης και της πλυσης εγκεφαλου που μας κανουν τα ΜΜΕ το παρακολουθει ολη η Ευρωπη. Το καναλι που παιζει το διαγωνισμο (στην Ελλαδα τουλαχιστον) βγαζει ποσοστα πανω απο 85%.
Τωρα δημιουργειται το ερωτημα σε τι χρησιμευει η Eurovision. Πολλοι θα πουν για να πλουτιζουν τα ΜΜΕ απο την τηλεθεαση. Αλλοι για να πλουτιζουν οι δισκογραφικες με τις πωλησεις των δισκων απο οσους συμμετειχαν. Επισης υπαρχει η εκδοχη οτι γινετε για να πλουτιζει η χωρα που φιλοξενει τον διαγωνισμο αφου η μιση Ευρωπη την επισκεπτεται. Εγω λεω οτι γινετε για να μας κανουν να ξεχναμε τα ουσιαστικα προβληματα μας και να ασχολουμαστε με μαλακιες.
Πολλοι θα πουν οτι λεω μαλακιες αυτη ομως ειναι η αληθεια. Απλα εσεις δε θελετε να το παραδεχτειτε.
Οχι η Καλομοιρα ο Σαρμπελ και αλλοι πολλοι δεν ειναι καλλιτεχνες. Τα ΜΜΕ μας κανουν πλυση εγκεφαλου για να πιστεψουμε οτι ειναι.
Ωρα να ξυπνησουμε. Αποχη λοιπον ολοι απο τη Eurovision.

Δεν υπάρχουν σχόλια: